Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó Eddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja.

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja.

Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti.

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

Erről a cégnél azt mondták: mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. A vásárlók számára szembetűnő lehet, hogy az eddigi piros ét-, illetve a kék tejcsokis Balaton szelet színvilága helyett a polcok szokott helyein immár a citromsárga Balaton Újhullám sárga színe vette át a domináns szerepet.

A Nestlénél azt is elmondták, hogy 

 
"-az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, az üzem azonban elsősorban ukrán piacra termel, amennyiben a körülmények megengedik, a gyár újra termelni fog exportra is."

További hírek